2. pololetí v prvním oddělení školní družiny

17. 6. 2024

Co zajímavého jsme prožili v druhém pololetí?

Cesta ke krmelci: Byla to hezká výprava, zvířátkům jsme přinesli tvrdý chleba a jablka. Kromě toho jsme si pak povídali o lesních zvířátkách a nakreslili jsme obrázky.

Mini zoo: To je taková naše tradiční vycházka do polického zahradnictví. Poučili jsme se, jak se o zvířátka pečuje a čím se krmí.

V knihovně: Březen je měsíc knihy a my jsme si v polické knihovně užili zajímavou soutěž, kterou pro nás pan knihovník připravil.

 Puzzliáda: Tato soutěž má už taky svou tradici a je hodně oblíbená. Trénovali jsme svou paměť, představivost a taky trpělivost.

Den Země: Po krátké besedě o třídění odpadů jsme se vypravili na dětské hřiště a pořádně jsme tam uklidili nejrůznější odpadky, které by správně měly být v koších k tomu určených.

Hasiči: Tahle akce se nám moc líbila-hlavně proto, že jsme si mohli prohlédnout polickou hasičskou zbrojnici, vyzkoušet si výzbroj, sednout si za volant hasičského auta. Bylo to super!

Merkur: Kdo by to neznal? Prohlédli jsme si muzeum a pak jsme si sami podle návodu sestavili třeba berušku nebo kytku. Poté jsme se vypravili do jedné z polických restaurací a dali jsme si zmrzlinový pohár.

Den otevřených dveří: Pro návštěvníky jsme připravili výzdobu oken, nástěnku a papírové květiny, aby se tady příštím prvňákům líbilo. 


A teď už se samozřejmě těšíme na PRÁZDNINY!