19. 12. 2016

Prosinec je pro nás všechny každý rok náročný, protože chystáme Vánoční besídku a to není nic jednoduchého. Přesto jsme našli čas na spoustu zajímavých akcí.

Malé děti ve školce navštívil již tradičně Mikuláš, který jim přinesl balíčky s ovocem. Pak se již všichni vrhli na nácvik besídky. Máme zde letos hodně malých dětí, pro které byl nácvik i samotné vystoupení jednak nový, ale i strašně náročný.

Školáci nejen upekli perníky a cukroví, ale stihli si i odskočit do Náchoda na zámek, kde se seznámili s adventními zvyky a tradicemi. Jednotlivé zajímavé postavy, které dětem dříve čas adventu zpříjemňovali, je pak postupně navštěvovali i ve škole. Na prvním místě byla samozřejmě výuka. Takže každý den proběhla hodina matematiky a českého jazyka a pak se již věnovali též nácviku na besídku.

Besídka se konala ve čtvrtek 15.12. ve Vojtěchově pohostinství. Všichni se moc těšili, aby mohli předvést, co se naučili. Při vystoupení se střídali školáci a školkové děti, byly tu písničky, tanečky, básničky a pohybové chvilky. Vše jsme zvládli, za odměnu jsme dostali balíček ovoce.  Po besídce jsme se mohli spokojeně rozejít domů. Velké překvapení na děti ale bude čekat ve školce i školní družině v pátek 16.12., kdy za nimi přijde Ježíšek. Doufáme, že přinese i nějaké dárky.

Dovolte nám, abychom zde poděkovali za celoroční spolupráci vedení obce, všem našim zaměstnancům, ale i rodičům, kteří nám letos velmi pomohli při přípravě besídky a to jak s výzdobou sálu, vzornou přípravou požadovaného oblečení, ale i s občerstvením při besídce. Všem přejeme krásné a klidné Vánoce, do nového roku hodně klidu, pohody a především zdravíčka.

Soubory